Op dit moment werk ik aan drie projecten: Skögels, Krachtige Stilte en Uit Het Vuur der Aarde. In de laatste twee werk ik samen een kunstcollega.

Skögels is mijn eigen en ook grootste project. Het is een langzaam groeiend veld met oervormen die ontstaan uit twee van de oudste werkwijzen in de keramiek: een vorm opbouwen met gerolde strengen en/of vanuit de duimpot. Na het vormen van de Skögel en de biscuitstook kleur ik ze door de vormen te drenken in zuivel en dan nogmaals te stoken. Zuivel en dan met name karnemelk werd vroeger gebruikt om aardewerk waterdicht te maken.

‘Krachtige Stilte’ is een installatie die ik heb ontwikkeld en gebouwd met Wilma Wassing. Dit project heeft ruim twee jaar nodig gehad om tot wasdom te komen. ‘Krachtige Stilte’ is een aan land-art schurend monumentaal buitenwerk dat geïnspireerd is op de lisdodde. Het idee is ontsproten uit twee bevlogen zielen. Ieder met een groot hart voor de natuur en voor vrijheid. Een groep lange slanke volledig keramische vormen elk eindigend in een conische vorm sieren een landschap. We hebben de individuele vormen ‘Konen’ gedoopt.

Het derde project is een samenwerking met Joke Ket. Met deze kunstcollega heb ik een dialoog opgezet over ‘Uit Het Vuur der Aarde’. Keramisch bollen met structuur van mijn hand worden vervolgens bewerkt door Joke met slik en gevonden materialen van het Wad, acrylverf en klei. Na voltooiing reageer ik weer met een nieuwe open of gesloten bol met nieuwe structuren. Hierdoor ontstaat een serie werken met als thema water, vuur, aarde en lucht en de mens. Het is vriendelijk werk met een ruig randje.

Uit het Vuur der Aarde – Keramiek, waddenslik, mixed media (hoogte 20 cm)