Behalve mijn individuele werk aan mijn eigen objecten, projecten en installaties, werk ik met veel plezier samen met andere kunstenaars. Het levert dynamiek en nieuwe ideeën.

Zo ben ik in 2021 een officiële samenwerking begonnen met Wilma Wassing. Dat doen we onder de naam Project 21Zes. Project21Zes – een samenwerking tussen Wilma Wassing en mij – organiseert momenteel een expositie over het Mycelium, het netwerk van schimmeldraden onder de grond. Steeds meer blijkt het belang van dit schimmelrijk voor het leven in het algemeen. Ook is duidelijk dat we er nog heel weinig over weten. Wetenschappers hebben wel ontdekt dat er een innige samenwerking is tussen schimmels en het bomen-, en plantenrijk. Ook weten we nu dat deze samenwerking helemaal aan het begin van het leven op land is ontstaan en dat het miljoenen jaren heeft nodig gehad zich te ontwikkelen.

Project21Zes wil het Mycelium middels een expositie met de naam ‘WONDERGRONDS’ en een eendaagse activiteitenmarkt onder de aandacht van de mensen brengen. Het is een ware missie!

Voor deze expositie werken wij momenteel aan een grote buiten-installatie die wij op zaterdag 21 juni- de langste dag- zullen onthullen. Meer informatie volgt op deze website en de website www.project21zes.nl.

Project 21Zes heeft een eigen website .

Mijn samenwerking met Wilma Wassing in Project 21Zes

Ook werk ik samen met Joke Ket. Ons project ‘Uit Het Vuur der Aarde’ is een dialoog tussen ons beide. Keramisch bollen met structuur van mijn hand worden door Joke bewerkt met slik en gevonden materialen van het Wad, acrylverf en klei. Daarna reageer ik weer met een nieuwe open of gesloten bol met nieuwe structuren. Zo ontstaat een serie werken met als thema water, vuur, aarde en lucht en de mens.